Allergie &
Allergenen
Voedselallergie
Heeft u gasten met een voedselallergie? Smullies bezit over een ruim aanbod van alternatieven, bijvoorbeeld koemelkvrije poffertjes of hapjes voor mensen met gluten intolerantie.
Allergie informatie producten
Bij alle door Smullies aangeleverde producten kunt u een allergenen declaratie aanvragen.
Wat is voedselallergie?
Bij mensen met een voedselallergie reageert het afweersysteem abnormaal sterk op eiwitten in ons voedsel. Deze eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken worden allergenen genoemd.
Allergische reacties gaan gepaard met symptomen als jeuk, zwellingen, uitslag, kortademigheid of overgeven. De ernstigste reactie is anafylactische shock, waarbij symptomen als een sterk verlaagde bloeddruk en bewusteloosheid levensbedreigend kunnen zijn.
Overzicht van allergenen
Hieronder vindt u een overzicht van de door de Europese Unie bepaalde voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken.
• Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut)
• Schaaldieren
• Eieren
• Vis
• Pinda
• Soja
• Melk (inclusief lactose)
• Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten)
• Selderij
• Mosterd
• Sesamzaad
• Zwaveldioxide en sulfiet
• Lupine
• Weekdieren
Meer info:
Bel of app:06-43520906
Mail:imre@smullies.nl
Bekijk: